GYIK

Mi az a Győrkőcfesztivál?
A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén. A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja; melyen a gyerekek a mosolygós fotó bemutatása ellenében kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár.
A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek, mellyel kezdetét veszi a szombat-vasárnapi reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Széchenyi tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és Radó-szigeten.
Mikor és hol rendezik meg a 12. Győrkőcfesztivált?
A 12. Győrkőcfesztivált 2019. július 5-7-ig rendezi meg a Vaskakas Bábszínház Győr belvárosában.
Mikor és hol van a Megnyitó?
2019-ben is a Dunakapu térre hívjuk a győrkőcöket és szüleiket. A Mosoni-Duna partján található, vaskakas kutat is rejtő tágas, hatalmas téren kényelmesen elfér majd a négy-ötezer főnyi győrkőcsereg.
Időpont: 2019. július 5. péntek
Van-e egész nap program a megnyitó napján?
Nem, az egész napos program szombaton 10 órától 20 óráig és vasárnap 10 órától 18 óráig tart.
Mennyibe kerül a belépő?
A fesztivál minden programjára ingyenes belépést biztosító karszalagot egy mosolygós fotó bemutatása ellenében az információs pontokon vehetik át a gyerekek 0-14 éves korig.
A fesztivál belépőjéül szolgáló fotót a résztvevők hozzájárulása esetén Mosolytablókra helyezzük ki. Természetesen a testvérekről egy, közös fotót is elfogadunk.
További adatkezelési információkat a honlapon olvashatnak.
Mi az a Győrkőckarkötő?
A fesztivál minden programjára ingyenes belépést biztosító karszalagot egy mosolygós fotó bemutatása ellenében az információs pontokon vehetik át a gyerekek 0-14 éves korig. 
A fesztivál belépőjéül szolgáló fotót a résztvevők hozzájárulása esetén Mosolytablókra helyezzük ki.

A Fesztiválközponton kívül még 3 információs, karszalagosztó hely várja szombaton és vasárnap 10 órától a fesztiválra érkezőket. Pénteken már 17 órától a Dunakapu téren is szert tehetnek a győrkőcök a karszalagra!

Információs pontok:
Fesztiválközpont - Bécsi kapu tér
1. Széchenyi tér
2. Baross utca
3. Radó-sziget bejárat

A Győrkőckarkötőre ráírjuk a győrkőcök nevét és szüleik telefonszámát. Így ha elkeverednek a hatalmas tömegben, könnyen megtalálhatják egymást!

További adatkezelési információkat a honlapon olvashatnak.

Hogyan és hol lehet Győrkőckarkötőt váltani a fesztiválra?
A Fesztiválközponton kívül még 3 információs, karszalagosztó hely várja szombaton és vasárnap 10 órától a fesztiválra érkezőket, ahol kedves, mosolygós felnőttek várják a mosolygós gyerekeket és a mosolygós fotókat, a fesztivál belépőjét. A leadott mosolygós fotó ellenében győrkőc karszalagot vehetnek át a gyerekek 14 éves korig.
A karszalag ingyenes belépőként szolgál minden fesztiváljátékhoz, és feljogosít a fesztiválkedvezményekre.
Információs pontok:
Fesztiválközpont - Bécsi kapu tér
Széchenyi tér
Baross utca
Radó-sziget - bejárat
A megnyitó napján, pénteken már 17 órától átvehetők a karszalagok a Dunakapu téren!

További adatkezelési információkat a honlapon olvashatnak.
Lehetek-e önkéntes a 12. Győrkőcfesztiválon?
Természetesen az idén is sok szeretettel várja az önkénteseket Horváth Helga és a Vaskakas Bábszínház csapata. Jelentkezni a fesztivalonkentesek@gmail.com és a vaskakas@vaskakas.hu email címeken lehet.
Árulhatom-e a portékámat a 12. Győrkőcfesztiválon?
A 12. Győrkőcfesztiválra a jelentkezések határideje lejárt, a kiválasztás folyamata lezajlott, a szerencséseket kiértesítettük. Mindenkinek köszönjük a jelentkezését!
Vendéglátással foglalkozom, hogy jelentkezhetek a 12. Győrkőcfesztiválra?
A 12. Győrkőcfesztiválra a jelentkezés és a kiválasztás folyamata lezajlott, a szerencséseket kiértesítettük. Mindenkinek köszönjük a jelentkezését!
Van-e parkolási lehetőség a fesztivál időtartama alatt?
Bővebb információt a győri parkolási lehetőségekről itt talál.