2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012

Győrkőcfalu - Meserend

10.00  Leskowsky hangszerbemutató
11.00 Langaléta Garabonciások: Háry János
13.00 MárkusZínház: Égig érő fa
14.00  Leskowsky hangszerbemutató
15.00 Bohócok a láthatáron: Banyamosoda
17.00 Ziránó Színház: Pulcinella kertészkedik
19.00 Pályi János: Vitéz László

Leskowsky Hangszerbemutató
Utazás a különleges hangszerek világában. Magyar népi hangszerek, kísérleti hangszerek, különleges hangkeltő eszközök szólalnak meg a zenés előadás során. A közönség megismerheti a hozzájuk kapcsolódó hiedelmeket, szokásokat, történeteket szórakoztató, interaktív formában Szilágyi Áron vezetésével.

Langaléta Garabonciások: Háry János, avagy a nagyotlépő obsitos
Ki ne ismerné Háry János, a nagyotmondó obsitos történetét? Most azonban megtudhatják a gólyalábas kompániától azt is, hogyan tud nagyotlépő lenni a nagyotmondó.

A Langaléta Garabonciások legújabb előadásában nemcsak a kiérdemesült, nagyotmondó huszár történetei nőnek hatalmasra a képzelet dagasztóteknőjében, hanem maga Háry János is óriássá nő, s vágtat tüzes paripáján csatákon és „tapsviharokon” át a kurtalábú nézők szíve-lelkéig. A szabadtéri fesztiválok elmaradhatatlan színfoltja a gólyalábas alakoskodók játéka. A közönség közé vegyülnek, megviccelik őket, kicsiket és nagyokat a játékokba, tréfás vetélkedőkbe bevonva teremtenek feledhetetlen hangulatot.

Együttesünk négy tagot számlál. Eszközeink óriásbábok, mímesjátékok, hangos muzsikálások, s ravasz szófacsarások.
A csapat:
Gulyás László táncos, zenész, szófaragó
Orbán Dénes, fujattyúkon muzsikáló zenész
Ambrus Kristóf akrobatikus ügyességű láblóbász
Nagy Sándor fúró-faragó kézműves

MárkusZínház: Égig érő fa
Benedek Elek nyomán. Az öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, aki visszahozza és még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg, lovag veszik oda a feladatban. Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, halni sincs már kedve, hisz minden jó véget ér.
Játsszuk gyerekeknek és az őket kísérő felnőtteknek, 45 percben

Bohócok a láthatáron: Banyamosoda
A boszorkány, aki nagyon gonosz, fogja tartja a királylányt. Szerencsére jön egy királyfi, aki kiszabadítja őt a nézők segítségével. Már, ha a a nézők segítenek neki. Mindeközben lelkünk-testünk is megtisztul, amiben nagy szerepe van egy nem hétköznapi szerkezetnek, a pucerátornak. Hogy a kicsoda, a micsoda, a mivel és a mit??? Na, ezt meséljük el nektek szépen sorjában.
Rendezte és a szöveget írta: Markó Róbert
Dramaturg: Selmeczi Beáta
Játsszák: Feuer Yvette, Ivák Bence, Manyasz Erika
Bábtréner, kellék és díszlet: Horváth Márk
Jelmez: Michac Gábor
Zene: Gryllus Samu

Ziránó Színház: Pulcinella kertészkedik
Pulcinella nem más, mint Vitéz László itáliai testvére.
Legjobban enni, inni és aludni szeret, s emiatt gyakran pórul jár. Nem csak azért, mert felesége, a bűbájos Rosetta folyton veszekszik vele, hanem azért is, mert legédesebb álma közben egy ravasz és mindenre elszánt nyúl dézsmálja meg kertjük gyümölcseit.
Fergeteges humorú bábjáték, élő zenével kísérve.

Pályi János: Vitéz László
A tradicionális vásári bábjátékban pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg. Még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet. Az előadásban nyújtott alakításáért Pályi János számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el.
“Pályi János pedig a legkiválóbb bábszínészek közé tartozik. Vitéz László-játéka azért reveláció, mert miközben gondosan megőrzi az eredetit, tovább is építi a saját szája ízének megfelelően.” Bóta Gábor kritikus
Tervező: Majoros Gyula Blattner Géza-díjas
Rendező: Kovács Ildikó Blattner Géza-díjas
Játssza: Pályi János Blattner Géza-díjas

Kezdés: 
2018. július 07, szombat - 10:00 - 20:00